v 35

Det närmar sig med storm steg. Största förändringen i mitt liv, i vårt liv. Känns mycket spännande måste jag säga:D Längtar så mycket efter att träffa filuren<3

Igår var jag på kontroll, allt var bra. Lillhjärtat tickar på som det ska och jag mår väl som man ska dvs ont här och var och vig som ett kylskåp. Förstår när folk säger att man blir trött på att vara gravid på slut tampen..
Ja iaf.. Igår blev det bestämt att det blir ett till ultraljud för att säkerställa hur lillhjärtat ligger i magen. 2 st klämde å kände men dom var inte 100% säkra så nästa vecka ska jag (vi) iväg till spec mvc för en extra koll. Ska bli kul och få se lill*n igen:) Hoppas på att h*n ligger som h*n ska.

Just nu håller jag på och fixar det sista inför bebisens ankomst, tvättar och planerar dom sista inköpen. Känns som att vi har det mesta under kontroll..

Igår var jag och hälsade på Jessica och hennes lilla Moa på 4 veckor. Det var helt underbart! så himla go liten tjej! längtar ännu mer efter våran lilla nu!

Fick ett tråkigt besked igår me.. men det har inget att göra med graviditeten och det är inget jag vill skriva om här. Känns bara så tråkigt. Hoppas att det löser sig..

Nu är det dax att hänga tvätt!:)

todiloo!

28 år och höggravid

Japp. Idag väntas besök av släkten. Denna tant blir ännu mer tant idag;)

Men innan de ska vara fika färdigt här så ska jag städa lite, sova lite, handla lite:) Börjar nog med att sova lite;)

Hoppas ni andra får en bra dag!
kraamar

v.34

Tidigare har jag inte kännt mig så himla gravid men idag.. huuu:/
Jag kan inte sitta framåtlutad alls längre. Magen tar i revbenen och lill*n säger ifrån på skarpen.
Idag kände jag nog dom första sparkarna mot revbenen. Aj säger jag bara.. längtar tills nästa vecka då magen ska sjunka ner lite så jag kan börja äta och andas normalt igen. Det har även blivit jobbigare att sova. Ont i höfterna och bökit att vända sig.. Nu är jag gravid gnällig påriktigt hahaha

Annars så är det kalas planer. Fyller äldre på torsdag men imorgon väntas bästa kompisarna komma på "åldringsfika" och resten av familjen på torsdag:) Alltid kul att fylla år och träffa dom man inte träffar så ofta. 


Bjuder på några magbilder:

             
v26                              v30                         v33

 
     v 34 (idag)




Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa. Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott. Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård. Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.


hungrig, hungrigast, utsvulten!

Det är jag just nu.. jag fattar det inte men jag måste äta var 3dje timme. Gör jag inte de så känns det som jag håller på och hungrar ihjäl. Känns inte som att jag gör något annat än å äter.. Hungern beror säkert på att bebisen växer mycket nu och behöver extra näring men ja.. det gäller ju att tänka på vad man stoppar i sig så man inte går upp 10kg på bara dom sista 2 månaderna..:S de vill jag inte göra.

Jag har börjat packa väskan till förlossningen nu oxå:) spännande värre. Känns som att det är väldigt mycket som ska med.. Man vet ju aldrig hur lång tid det tar.. men det ska bli så jäkla häftigt! Känner mig verkligen taggad inför detta:) Är såå nyfiken på vad det är för en liten filur därinne!

Vid nästa bm besök så ska vi bestämma om vi vill ha ett till UL för att se hur bebisen ligger. Tydligen lite svårt att känna. Själv så vill jag nog in på ett till för att jag tror att H*n ligger åt "fel" håll. men det kanske hinner ändra på sig. Känner ett väldigt tryck upp mot revbenen just nu.. men vi får se som sagt. Skulle vara skönt att veta att allt är ok oxå.. Kanske vi kan se vad det är för något:D hihi

Ne nu ska jag ta med mig pelle ut på en promenad. Tycker så synd om honom nu när all snö har kommit. Han som älskar att vara ute tar sig knappt fram..



Bebissaker

Efterfrågan på bilder på bebissaker som är inköpta hittills

Vagnen:

Brio, mörkblå. Har även sittdelen till och 2 skötväskor

Babysitter:

Här med pelle som provsitter den:)

Babygym:


och så lite bilder på kläder jag köpt hittills




Sist men inte minst mitt egengjorda lapptäcke som jag gjorde till mina blivanden barn när jag gick i typ 5-6an.



v 33

Jag började med ett pussel förra veckan 1000 bitar, typ hälften vita.. inte så smart kanske men det är en fin bild, ett lasse åberg motiv: Värmeverk heter den. Blir nog bra när det väl är klart.. men det kommer nog ta lite tid:)

Idag ska jag försöka hinna med lite annat än att lägga pussel, men det är svårt att slita sig:) En sväng till lillebror i köping, fixa lite bland bebiskläderna och sängkläderna, träffa lillasystern och något mer.. åka förbi föräldrarna. 

Det är väl dax att knopa ihop ett förlossningsbrev oxå.. Jag har lite svårt med vad jag ska ha med.. det är ju svårt att veta vad man vill när man aldrig har varit med om det tidigare.. Får nog skriva vad jag INTE vill istället..

Imorgon ska vi på kontroll igen, lyssna på lillhjärtat och mäta magen:) Det börjar bli en riktig kula nu:D 7 veckor kvar till bf.. shit:S:D På onsdag ska vi iväg och kolla på förlossningen i västerås. Det ska bli väldigt spännande:)

Nehe dax att ta tag i sorteringen av bebiskläderna:)
Ha en bra dag! 

RSS 2.0